Kontr-Terörizm ve İstihbarat Eğitimi
-Kontr-Terörizm ve İstihbarat Eğitimi

-Kontr-Terörizm ve İstihbarat Eğitimi

Uluslararası İlişkiler

+ Eğitim Tarihi: 18-22 Kasım 2024

+ 5 Ders

+ Kredi Kartına 2,3 ve 6 Taksit İmkanı

☑ TESAM Onaylı Sertifika (PDF)

690,00₺


Eğitim İçeriği


Programımız TESAM (Toplum, Ekonomi ve Siyasal Araştırmalar Merkezi) tarafından düzenlenmekte olup, program sonunda katılımcılara TESAM onaylı sertifika verilecektir. Sertifikalar tesam.org.tr üzerinden görüntülenebilir ve katılımcıların eğitimde edindikleri bilgileri resmi olarak belgelendirmelerine olanak tanır.

Bu eğitim kapsamında, katılımcılara istihbaratın türleri, haber toplama yöntemleri ve istihbarat sürecinde kullanılan metotlar aktarılacaktır. İstihbaratın ana kaynağı olan bilginin toplanması ve analiz edilmesi süreçleri ayrıntılı bir şekilde ele alınarak, katılımcıların sahada ve karar alma süreçlerinde kullanabilecekleri bilgiye dayalı yetkinlikler kazanmaları hedeflenmektedir. Eğitimin önemli bir odak noktası, terörle mücadelede istihbaratın stratejik bir araç olarak nasıl kullanıldığını incelemektir. Bu kapsamda, terörle mücadelenin tarihçesi, gelişimi ve günümüzdeki önemi üzerine bilgiler verilecektir. Terörle mücadelede istihbaratın yeri, bilgi toplama süreçleri, veri analizi ve elde edilen istihbaratın nasıl operasyonel hale getirilebileceği gibi konular detaylandırılacaktır. Ayrıca, bu süreçlerde karşılaşılan zorluklar ve çözüm yolları vaka analizleri ile desteklenerek sunulacaktır.

Kontr-terörizm faaliyetleri içinde kritik bir role sahip olan kontr-espiyonajın temel kavramları da eğitimde işlenecektir. Bu kapsamda, kontr-espiyonaj faaliyetlerinin tanımı, işleyişi, amacı ve stratejik önemi üzerinde durulacaktır. Katılımcılara, kontr-terörizmin tanımı ve kapsamı detaylı bir şekilde anlatılacak olup, kontr-terörizmin hangi yöntemlerle ve hangi amaçlarla gerçekleştirildiği de örnek vakalar eşliğinde açıklanacaktır. Karşı istihbarat faaliyetlerinin farklı türleri, karşılaşılan tehditlere yönelik alınan önlemler ve bu süreçte izlenen yöntemler, teori ve pratik bilgilerle desteklenerek ele alınacaktır. Eğitimdeki konular, hem yerli hem de uluslararası kaynaklardan elde edilen bilgilerle zenginleştirilecek, farklı ülkelerden örnekler ve vaka analizleri kullanılarak katılımcılara daha geniş bir perspektif sunulacaktır. Eğitim boyunca kullanılan kaynaklar, istihbarat ve güvenlik alanında uzmanlaşmış kişiler tarafından geliştirilen güncel ve güvenilir materyallerden seçilecektir. Bu sayede, katılımcıların ulusal ve uluslararası bağlamda istihbarat ve güvenlik konularını derinlemesine anlama ve bu alanda bilgi birikimi kazanma imkânı bulmaları sağlanacaktır.

Program sonunda katılımcılar, elde ettikleri bilgilerle, terör ve diğer güvenlik tehditlerine yönelik daha stratejik ve etkin çözüm önerileri geliştirebilecek, istihbaratın karar alma süreçlerinde nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak kavrayacaklardır.


Eğitmen

Doç. Dr. Levent Ersin ORALLI

2002 yılında Gazi Üniversitesi’nden mezun oldu. 2002-2004 yılları arasında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans, 2004-2010 yılları arasında da Gazi Üniversitesi’nde Devletler Hukuku alanında tez vererek doktora çalışmalarını tamamladı. 2003-2004 yılları arasında Kopenhag Üniversitesinde (University of Copenhagen) bilimsel çalışmalar yürüttü. 2005 yılında yasama uzmanı olarak TBMM’de memuriyet hayatına başladı. 2006 yılından itibaren Gazi Üniversitesi’ne geçerek, 2011 yılına kadar araştırma görevlisi olarak çalıştı. Doktorasını tamamladıktan sonra çeşitli kitap ve dergilerde Devletler Umumi hukuku, Türk dış politikası, Genel kamu hukuku, demokrasi ve sivil toplum konularını işleyen Türkçe ve İngilizce makaleleri bulunan Levent Ersin Orallı, çok sayıda televizyon ve radyo programında güncel hukuksal ve siyasi süreçlerle ilgili değerlendirmelerde bulunmaktadır. Levent Ersin Orallı, ülke çapında faaliyet gösteren çeşitli dernek ve vakıflarda yöneticilik yapmaktadır, aynı zamanda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak kamu hizmetine devam etmektedir. İngilizce bilmektedir.

Doç. Dr. Ali Burak DARICILI

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini 1998 yılında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde “The Role of International Community in the Bosnian Conflict; Its activities, successes and failures” konulu yüksek lisans eğitimini 2010 yılında, Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda “Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya Federasyonu’nun Siber Güvenlik Stratejilerinin Karşılaştırmalı Analizi” konulu doktora eğitimini ise 2017 yılında tamamladı. 2000-2014 yılları arasında Başbakanlık’ta İstihbarat ve Güvenlik konularında “Meslek Memuru” olarak yurtiçi ve yurtdışında görev yaptı. Daha sonra akademik çalışmalarına yoğunlaşarak, özellikle “Siber Güvenlik, İstihbarat, Güncel Türk Dış Politika Meseleleri ve Terör” konularında akademik çalışmalar gerçekleştirdi. Bursa Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. 

Doç. Dr. Mehmet Emin ERENDOR

2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Seçme ve Yerleştirme Programını (YLSY) kazanarak 2009 yılında dil eğitimi için İngiltere’ye gitti. 2011 yılında Sussex Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Uluslararası Hukuk: Haklar ve Sorumluluklar alanında yüksek lisansını, 2017 yılında ise Southampton Üniversitesi Hukuk Fakültesinde doktora öğrenimini tamamladı. 2017 yılında Çukurova Üniversitesinde başladığı akademik kariyerine 2018 Ekim itibariyle Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde devam etmektedir. 2020 yılında YÖK görevlendirmesiyle Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Uluslararası Güvenlik, Siber Güvenlik, Uluslararası Örgütler ve Bölgesel Çalışmalar konuları ile ilgilenmektedir. Ulusal ve uluslararası düzeyde yayın yapan dergi, kitap ve konferanslarda yayımlanmış İngilizce ve Türkçe araştırmaları bulunmaktadır.

Doç. Dr. Eren Alper Yılmaz

2011 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun olmuştur. 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisansını, 2019 yılında aynı bölümde doktorasını tamamlayarak Doktor unvanı, 2022 yılında ise Dr. Öğretim Üyesi unvanını almıştır. Doktora tezi kapsamında “Göç ve Entegrasyon” üzerine çalışmıştır. Kamu Diplomasisi, Uluslararası Göç, Ortadoğu Politikaları, AB Politikaları ve Türk Dış Politikası gibi alanlarda çalışmalar yürütmekte ve dersler vermektedir. Doktora sürecinde misafir öğretim üyesi statüsünde kısa süreli olarak Litvanya’da Kazimieras Simonavičius Üniversitesi ve Almanya’da Kassel Üniversitesi’nde bulunan Yılmaz, şu an Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak meslek hayatına devam etmektedir. Birçok uluslararası makalesi, kitap bölümü ve bir adet kitabı bulunan Yılmaz, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Doç. Dr. Emre Çıtak

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler alanında ''Yeni Güvenlik Politikaları Bağlamında Türkiye’de İstihbaratın Dönüşümü'' teziyle doktorasını tamamlamıştır. 2018 yılında Hitit Üniversitende öğretim üyesi olarak çalışmaya başlayan Çıtak, 2021 yılında doçentlik ünvanı almıştır.  Halen Hitit Üniversitesi'nde görev yapmaktadır. 

Araştırmaları alanları arasında özellikle Uluslararası Güvenlik konusu ön plana çıkarken başlıca çalışmaları şunlardır: ''Meskûn mahal çatışmaları ve istihbarat: Irak Savaşı bağlamında bir değerlendirme'', ''Tehditlerle Mücadelede Toplumla Çalışmak: Bir Başvuru Aracı Olarak Kitle Kaynak İstihbaratı'', ''SAVAŞ STRATEJİSİNDE İSTİHBARATIN ÖNEMİ'', ''TERÖRLE MÜCADELEDE İSTİHBARATA BAŞVURU: AÇIK KAYNAK İSTİHBARATININ KULLANIMI'', ''Güvenlik ve İstihbarat: Yeni Güvenlik Politikaları Bağlamında Türkiye'de İstihbaratın Dönüşümü''.

Ayrıca ''Güvenlik ve İstihbarat'' isimli kitabı ve ''Uluslararası İlişkiler Kuramlarında Savaş ve Barış'', ''Uluslararası Güvenlik Gelenekselden Güncele Bir Gündem Analizi'' editörlüğü yapmış olduğu kitaplar mevcuttur.


Kimler İçin?
Eğitimin hedef kitlesi, Uluslararası ilişkiler ve güvenlik alanında çalışan uzmanlar, dış politika üzerine çalışma yapan uzmanlar, akademisyen, doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri, belirtilen amaçlar doğrultusunda eğitime ihtiyaç duyan ve/veya sertifika programının gerekliliklerini yerine getirerek ilgili sınavı başardığı taktirde Kontr-Terörizm ve İstihbarat Sertifikasını almak isteyen her sektörden ve meslekten kişiler olacaktır.
Eğitime katılan her adaydan kimlik doğrulaması talep edilecektir.
Süre
18-22 KASIM 2024
DERS SAATLERİ  20:00-22:00 arasında planlanmaktadır.
(*Dersler zoom programından işlenmektedir.)
(**Materyaller ve ders detayları satın alımdan sonra eğitim portalına giriş yapıldığında gözükmektedir. Ders linkleri için eğitim öncesinde whatsapp grubu kurularak link paylaşımları yapılmaktadır.)
Nasıl Kayıt Olabilirim?

  

Tek yapmanız gerek sepete ekle butonuna tıklamanız. Site sizi kayıt ve ödeme sayfasına otomatik olarak yönlendirecektir.                                                 

İşlemleriniz bittikten sonra sistem için onayınız verilecek ve geri dönüş sağlanacaktır.  



Neler Öğreneceksiniz?


Doç. Dr. Levent Ersin Orallı - Uluslararası Sistemde Değişen Dengeler ve Güvenlik Algısı

Bu bölümde, uluslararası sistemdeki değişen güç dengeleri ve güvenlik algısının evrimi ele alınacaktır. Güvenliğin tanımı, güvenliğe yönelik tehdit algılarının değişimi ve bu bağlamda devletlerin aldığı önlemler üzerinde durulacaktır. Güvenlik alanında yaşanan dönüşümler, güncel örneklerle desteklenerek analiz edilecektir.

 

Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı - Kontr-Espiyonaj ve Kontr-Terörizm

Kontr-espiyonaj ve kontr-terörizm kapsamında temel kavramlar, bu alanların uygulama yöntemleri ve vaka analizleri incelenecektir. Katılımcılar, kontr-terörizmin tanımını, kapsamını ve önemini öğrenirken, aynı zamanda kontr-espiyonaj faaliyetlerinin terörle mücadeledeki rolü üzerine bilgi sahibi olacaklardır. Bu alanda kullanılan yöntemler ve stratejiler çeşitli vaka analizleriyle detaylandırılacaktır.

 

Doç. Dr. Mehmet Emin Erendor - Terörizm ve Siber Güvenlik

Bu bölümde, terörizmin siber güvenlik boyutu değerlendirilecektir. Siber tehditlerin terör örgütleri tarafından nasıl kullanıldığı ve bu tehditlere karşı geliştirilen güvenlik önlemleri ele alınacaktır. Terörle mücadelede siber güvenlik önlemleri ve alınan tedbirlerin etkileri, gerçek vakalar ışığında analiz edilecektir.

 

Doç. Dr. Eren Alper Yılmaz - Terörizm ve Göç İlişkisi: Sınırdan Bir Bakış

Terörizm ile göç arasındaki ilişkiler, özellikle sınır bölgelerinde yaşanan olaylar üzerinden incelenecektir. Göç hareketlerinin terörle nasıl bağlantılı olabileceği, terörün göç politikalarına etkisi ve sınır güvenliği konularına odaklanılacaktır. Uluslararası örneklerle göç ve terör arasındaki etkileşimler detaylı bir şekilde analiz edilecektir.

 

Doç. Dr. Emre Çıtak - Terörizmin Ekonomik Kaynakları ile Mücadele

Terörizmin ekonomik kaynakları ve bu kaynaklarla mücadelenin önemi üzerinde durulacaktır. Terör örgütlerinin finansman yöntemleri, kaynakları ve bu kaynakların engellenmesine yönelik yöntemler ele alınacaktır. Ekonomik mücadele yöntemleri, vaka analizleri ile zenginleştirilerek katılımcılara sunulacaktır.




Sertifika
TESAM tarafından hazırlanacak olan Kontr-Terörizm ve İstihbarat Eğitimi Sertifika Programının TESAM onaylı olacak şekilde İngilizce veya Türkçe(eğitim diline göre) olmak üzere bir sertifika verilecektir. Katılımcılar eğitim sonunda % 70 devam koşulunu sağlamaları ve eğitim sonunda online olarak yapılacak sınavdan %70 başarı elde etmeleri koşulu ile bu başarı sertifikasını alabilecektir.
Genel
1 + Eğitim Tarihi: 18-22 Kasım 2024
2 + 5 Ders
3 + Kredi Kartına 2,3 ve 6 Taksit İmkanı
4 ☑ TESAM Onaylı Sertifika (PDF)
ABOUT INSTRUCTOR
img

John Doe

Android Developer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In a facilisis nulla. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Vivamus quis neque consectetur...

İstihbarat Çalışmaları ve HUMINT (Human Intellıgence) Eğitimi

İstihbarat Çalışmaları ve HUMINT (Human Intellıgence) Eğitimi

690,00₺

Eğitim İçeriğiProgramımız TESAM tarafından düzenlenmektedir ve program sonunda katılımcılara TE..

YABANCI İSTİHBARAT SERVİSLERİNİN YAPISI VE FAALİYETLERİ EĞİTİMİ

YABANCI İSTİHBARAT SERVİSLERİNİN YAPISI VE FAALİYETLERİ EĞİTİMİ

690,00₺

Eğitim İçeriğiProgramımız TESAM tarafından düzenlenmektedir ve program sonunda katılımcılara TE..

Teknik Dinlemeler ve Siber Espiyonaj Eğitimi

Teknik Dinlemeler ve Siber Espiyonaj Eğitimi

690,00₺

Eğitim İçeriğiProgramımız TESAM tarafından düzenlenmektedir ve program sonunda katılımcılara TE..

Vaka Analizleriyle İstihbarat

Vaka Analizleriyle İstihbarat

690,00₺

Eğitim İçeriğiProgramımız TESAM tarafından düzenlenmektedir ve program sonunda katılımcılara TE..

Etiketler: İstihbarat Türleri, İstihbarat Ekolleri, Kontr-Terörizm, Özel İstihbarat Şirketleri, Kontr/Espiyonaj